کمک های اولیه چیست؟  عبارتند از اقدامات با درمان های ساده و فوری که بلافاصله پس از بروز یک سانحه یا حادثه برای افراد آسیب دیده انجام می شوند و یا آنکه برای بیمارانی که به سرعت بدحال شده اند ، قبل از رسیدن آمبو لانس ،پزشک و یا افرادی که در زمینه امداد گری تخصص دارند ارائه می گردند.

مدارس از جمله مکان هایی هستند که به دلیل جمعیت بالای دانش آموزی و شیطنت خاص این دوره، دچار حوادث و سوانح می شوند. بنابراین لزوم آشنایی مربی بهداشت با کمک های اولیه بسیار اهمیت دارد.

در هر مدرسه و در هر خانه ای وجود یک جعبه کامل کمک های اولیه نیاز است.

کمک های اولیه

اقلام مورد نیاز :

جعبه ای که باید ضد آب بوده و به سهولت و به وضوح قابل شناسایی و در دسترس باشد.

– بیست عدد پوشش چسب دار به اندازه های معین شده (این پوشش ها برای جراحات کوچک و یا سطحی به کار می روند و انواع ضد آب آنها، در مورد زخم های دست ها بهترین انتخاب می باشند)

– پوشش های استریل در اندازه های متوسط ( شش عدد)، بزرگ (دو عدد) و بسیار بزرگ ( دو عدد)

– چند عدد پد استریل چشمی

– شش عدد بانداژ سه گوش

– شش عدد سنجاق ایمنی ( سنجاق قفلی). گیره ها و سنجاق ها برای تثبیت بانداژ به کار می روند.

– دستکش های استریل و یک بار مصرف

سایر اقلام:

– بانداژ لوله ای : این بانداژها در اشکال ویژه ای برای انگشتان و در مفاصل مورد استفاده قرار می‏گیرد.

– بانداژ نواری : برای تثبیت موقعیت و حمایت از مفاصل ، ثابت یا محکم کردن پوششها ، محدود ساختن حرکات ، حفظ و اعمال فشار روی پوششها و نیز کاهش تورم می توان از بانداژ نواری استفاده نمود.

– پوششها یا پدهای کتانی ( هرگز این پدها را مستقیما روی زخم بکار نبرید ، آنها به عنوان پوشش جذب کننده بیرونی و یا بالشتک محافظ مثلا بین زانوها بکار برده شوند.

– تب سنج

– محلولهای پاک کننده زخم از نوع غیر الکلی ( می توانید پوست اطراف زخمهای کوچک و یا دستهای خودتان را اگر آب و صابون در دسترس ندارید، به کمک آنها تمیز کنید ).

– نوار چسب ( چسبهای نواری شکل)

– مداد ، دفترچه یادداشت ، انواع اتیکت یا برچسب .(از مداد و دفترچه یادداشت برای ثبت جزئیات واقعه و مشاهدات خود در زمان اقدامات درمانی می‏توانید استفاده نمائید . برچسبها هم در علامت گذاری مصدومین در سوانح وسیع کاربرد دارند )

– ماسکهای محافظت کننده صورت از نوع پلاستیکی یا کاغذی .( این ماسکها در موقع انجام تنفس مصنوعی می تواند از انتقال عفونت به شما پیشگیری کند .)

– پماد سوختگی و تتراسایکلین

-بتادین

– قیچی ، انبرک موچین (دارای انتها ها یا نوکهای کند)

 

علامت جهانی کمک های اولیه

 

اهداف کمک های اولیه

کمک های اولیه برای حفظ سلامت و حیات مصدوم یا بیمار قبل از رسیدن به امکانات پزشکی و یا رساندن مصدوم به پزشک و مراکز درمای انجام می گیرد. هدف از کمک های اولیه عبارت است از:

۱- ونجات جان مصدومین و خارج کردن انها از محا حادثه

۲- جلوگیری از وخیم شدن حال مصدومین

۳- زنده نگه داشتن مصدومین و کمک به بهبودی حال انها تا رسیدن به مرکز درمانی

۴- جلوگیری از ارئه خدمات پزشکی از طرف افراد غیرورزیده و غیره مسئول به مصدومین

 

تعیین اولویت های درمانی

برای انکه بفهمید چه درمانی را باید زودتر انجام دهید, بلا فاصله این موارد را بررسی نمایید:

  • راه هوای و تنفس: بلافاصله برسی کنید که ایا راه تنفس مصدوم نفس میکشد یا خیر. اگر نفس نمی کشد , بلافاصله تنفس مصنوعی را شروع کنید.
  • خونریزی: مصدوم را از نظر خونریزی معاینه و سعی کنید با اقدامات لازم جلوی ان را بگیرید.
  • بیهوشی: مصدومی که بیهوش است. یا تنفس وی صدادار است را وضعیت بهبود قرار دهید و سطح هوشیار مصدوم را ازمایش کنید. اگر احتمال می دهید مصدوم دچار شکستگی ستون فقرات شده, او را حرکت ندهید مگر اینکه اشکال در تنفس داشته باشد.
  • تریاژ یا اولویت بندی: چنانچه بیش از یک مصدوم وجود دارد, باید با درک سریع موقعیت تصمیم بگیرید که کدامیک از نظر درمان در اولویت قرار دارند